Sta op voor je rug!

De  Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCAis  ter ere van het 40 jarig jubileum een  nieuwe campagne gestart:  ‘Sta op voor je rug’

Met deze campagne hopen we mensen bewust te maken van hun zitgedrag en dit te veranderen.

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Bij het grote publiek staat echter nog onvoldoende op het netvlies dat langdurig achtereen zitten eveneens gezondheidsrisico's kent. Het Sociaal en Cultureel Planbureau deed onlangs de zorgwekkende uitspraak: Nederlanders zijn Europees kampioen zitten met een gemiddelde van 6,8 uren per dag. TNO onderzoek wijst daarnaast uit dat lang zitten de kans op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden vergroot.

U kunt via deze link kennis maken met Mooph, de mascotte die de ‘Sta op voor je rug!’ campagne onder de aandacht mag brengen van het publiek.  

Kijk op www.staopvoorjerug.nl of like en deel het via facebook. https://www.facebook.com/staopvoorjerug?fref=nf  

Chiropractie en sportblessures

Sporten is gezond, dat is bekend, maar soms kan het ook misgaan. Een potje voetbal, een partijtje tennis, een tochtje op de racefiets enz. kunnen soms hevige blessures opleveren. Om maar niet te spreken van de blessures die de profs tijdens het uitoefenen van hun sport oplopen. En natuurlijk zijn sommige sporten meer blessuregevoelig als de ander, rugby b.v.

Iedereen die een sport beoefent kan een blessure oplopen. Toch is het goed om met een aantal zaken verstandig om te gaan zoals: rekening houden met de leeftijd, conditie, en fysieke mogelijkheden. Tenslotte moet sporten een leuke en gezonde hobby blijven.

Wereldwijd bezoeken sporters –amateurs en profs- regelmatig een chiropractor, ook hier in Nederland. Veel profsporters nemen zelfs hun eigen chiropractor mee tijdens grote wedstrijden om indien nodig direct behandeld te kunnen worden.   

De werkwijze van de chiropractor is vooral gericht op het voorkomen van klachten. Vaak ontstaan de klachten geleidelijk en wordt er in het begin niet zoveel aandacht aan geschonken. Pas als de beweeglijkheid pijnlijk wordt en een belemmering vormt voor het sporten trekt men aan de bel. Slecht functionerende gewrichten, verkrampte spieren en geïrriteerde pezen zorgen voor een gestoorde informatie vanuit het zenuwstelsel. Dit kan leiden tot een afnemende spierkracht, vermoeidheid en andere onverklaarbare blessures en uiteindelijk vermindering van de topprestaties.

Met de specifieke behandelwijze zal de chiropractor in combinatie met zijn specifieke kennis van het spier- en zenuwstelsel proberen de vicieuze cirkel te doorbreken zodat er een herstel kan intreden en uiteindelijk blessures in de toekomst te voorkomen.

Belevenissen in de chiropractiepraktijk

zelfs een huilbaby wordt er stil van…

 

Hoe een roze wolk kan veranderen in een rode donderwolk!
Eindelijk was het dan zo ver en konden zij hun ouders vertellen dat hun eerste kleinkind op komst was! Wat was het moeilijk geweest om dit grote geheim niet te verkappen! Op internet werd de nodige informatie gevonden. Tenslotte was het allemaal nieuw voor hen. De 20 weken echo was natuurlijk super-spannend. Samen met de 2 aanstaande oma’s zagen ze hun kindje voor ’t eerst. Alles was gezond!
De zwangerschap verliep zonder noemenswaardige problemen en na een laatste vakantie met z’n tweetjes werd alles in gereedheid gebracht voor de komst van de baby.
Precies op de uitgerekende datum wordt de kleine Anne geboren: 3050 gram en 46 cm!
Vanaf het begin huilt Anne erg veel en wat ze ook proberen, Anne is ontroostbaar. Ook is ze onrustig. De jonge ouders worden er wanhopig van. Wat als een roze wolk begon verandert langzaam in een rode donderwolk.
Maar dan krijgen ze van oma het advies om Anne te laten nakijken door een chiropractor die onder andere gespecialiseerd is in het behandelen van huilbaby’s.
Er wordt snel een afspraak gemaakt en de chiropractor ontdekt irritatie in de wervelkolom. Ook voor een baby is een geboorte een heftige gebeurtenis en kunnen er blokkades optreden.
Voor de behandeling van baby’s is een speciale techniek ontwikkeld.
Al direct na de eerste behandeling is er een duidelijke verbetering merkbaar: het huilen is minder en de ouders halen opgelucht adem.
Vaak hebben baby’s al snel resultaat omdat de oorzaak van de klachten nog vers is.
Anne is nog een paar keer voor een vervolgbehandeling geweest en het gaat nu goed met haar.
Huilen doet ze nu nog alleen als ze honger heeft!

Direct een afspraak maken

U kunt via de onderstaande link direct een afspraak maken met één van onze chiropractoren.

Vul uw gegevens volledig in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Maak direct een afspraak

Telefonisch bereikbaar

 

maandag: 08.00 tot 12.15 - 12:45 tot 16.15 uur
dinsdag: 07:00 tot 11:15- 11:45 tot 15:00 uur
woensdag: 08.30 tot 12:45- 13:15 tot 16:45 uur
vrijdag: 08.30 tot 12.45 - 13.15 tot 16:45 uur

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u deze nieuwsbrief ook thuis ontvangen dan kunt u zich aanmelden door uw naam en e-mail adres hier onder in te voeren.

Website powered by Boogalu

Colofon