Chiropractie voor sporters

In Nederland ontstaan elk jaar tussen de drie en vier miljoen sportblessures. Om sportblessures te voorkomen is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert.  Sporten is een complexe motorische taak waarbij kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid erg belangrijk zijn voor de sporter.

Chiropractische behandeling?

Een chiropractor behandelt een (top)sporter, omdat hij specialist is op het gebied van het zenuwstelsel en daarmee de aansturing van het bewegingsapparaat. Een zwakke plek kan een sporter kwetsbaar maken voor blessures. De chiropractor is uitermate goed in staat om deze zwakke plekken in uw bewegingsapparaat te ontdekken en te behandelen. Naast het behandelen van sportblessures kan de chiropractor ook helpen om sportprestaties te verbeteren door de functie van het bewegingsapparaat te optimaliseren. Tevens kan de chiropractor advies geven over training en preventie.

Sporters gaan naar een chiropractor om fit te worden, fit te blijven en beter te presteren.

Chiropractie helpt blessures te voorkomen, laat sporters sneller herstellen van blessureleed en helpt mee aan het verbeteren van balans en coördinatie. Ook bij topsporters op de Olympische Spelen, Wimbledon en de Tour de France maakt een chiropractor deel uit van de medische staf. Bekende sporters die naar eigen zeggen zonder chiropractor niet zo goed zouden hebben gepresteerd zijn: Tiger Woods, Michael Phelps, Arnold Schwarzenegger en het team van o.a. AC Milan.

Maak een afspraak