Over Chiropractie Deventer

Chiropractie Deventer heeft een betrouwbaar, professioneel en toegewijd team dat naast de professionele zorg en het welzijn van al onze patiënten zorg zal dragen voor een open en gastvrij karakter van onze praktijk. Dit karakter trachten wij ook uit te dragen in onze behandelingen en communicatie naar onze patiënten.

Hoe ziet uw bezoek bij Chiropractie Deventer er uit:

Wanneer u naar Chiropractie Deventer komt heeft u de eerste keer een afspraak van 40 minuten tot een uur. Bij uw eerste bezoek nemen we de ingevulde vragenlijst over uw klachten en gezondheid met u door. Vervolgens vindt er een onderzoek plaats waarbij middels allerlei testen bekeken wordt hoe uw spieren en gewrichten functioneren en waar uw klachten vandaan komen. Dit uitgebreide onderzoek wordt met de hand uitgevoerd om de oorzaak van de klacht te kunnen bepalen. Aan de hand van deze bevindingen wordt er samen met u een behandelplan opgesteld en krijgt u een behandeling.

Het behandelplan houdt in dat u wellicht enkele malen op korte termijn behandeld dient te worden. Dit is afhankelijk van de ernst van uw klacht en hoe lang u hier al last van heeft. Na verloop van deze behandelingen en bij voldoende verbetering kan de behandelfrequentie verminderen of stoppen. Soms wordt er geadviseerd om op langere termijn een controlebehandeling in te plannen.  Dit alles zal altijd in overleg gaan met de patiënt.

Het is gebruikelijk dat de patiënt per behandeling afrekent. Betaling per pin of contactloos heeft onze voorkeur, maar uiteraard kan het ook contant. U krijgt de kwitantie als pdf via de mail en is voorzien van behandeldatum en de behandelaar. Deze kwitantie kan doorgestuurd worden naar de verzekering. Chiropractie valt onder uw aanvullende verzekering. Het bedrag waar u recht op heeft, wordt dan op uw bankrekening teruggestort.

Heeft u verder nog vragen over de behandeling dan mag u altijd contact opnemen met de praktijk op 0570-619797.  Twijfelt u of wij iets voor u kunnen betekenen dan is het wellicht een goed idee om eerst een afspraak te maken voor ons maandelijks inloopspreekuur zodat u kennis kan maken met de praktijk.

 

Onze team

Jan Geert Wagenaar en Ailsa van Poecke-Barrett zijn de chiropractoren die al jaren werkzaam zijn in de praktijk. Zij studeerden samen af in 1999 van het AECC in Engeland. Jan Geert Wagenaar opende in 2001 “Chiropractie Deventer”.  Ailsa van Poecke-Barrett is vanaf 2002 werkzaam in de praktijk.

Chiropractie Deventer is in de laatste jaren uitgegroeid tot een betrouwbare (en gevestigde) praktijk. Veel patiënten,met een verscheidenheid aan klachten hebben de weg naar de praktijk gevonden. Deze groep weet uit ervaring dat chiropractie het verschil kan maken.

De chiropractoren worden in hun werk ondersteund door hun assistentes  Sietske Slinger en Jessica Wilke. Astrid Klaver fungeert binnen dit team als praktijkmanager. Sietske, Jessica en Astrid hebben het eerste contact met alle patiënten en dragen zorg voor het reilen en zeilen achter de balie en in de wachtkamer.

Jan Geert Wagenaar

Chiropractor

Jan Geert Wagenaar, heeft samen met zijn vrouw Astrid 3 kinderen en heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut de 5-jarige universitaire opleiding chiropractie op de AECC in Engeland gevolgd. Hier studeerde hij in 1999 af. Naast zijn opleiding chiropractie heeft de heer Wagenaar een serie intensieve congressen in neurologie gevolgd. Jan Geert is jarenlang professioneel voetballer geweest en heeft daarom ook speciale interesse in het behandelen en begeleiden van sporters.  Hij is betrokken bij Go Ahead Eagles waar hij de spelers behandeld om ze optimaal te kunnen laten presteren.

Van 2007 t/m begin 2012 is hij tevens voorzitter geweest van de beroepsvereniging voor chiropractoren in Nederland (NCA). Vanaf maart 2019 t/m begin 2022 is Jan Geert vicevoorzitter geweest van de European Chiropractors’ Union. (ECU)

Ailsa van Poecke-Barrett

Chiropractor

Ailsa van Poecke-Barrett, moeder van vier kinderen heeft, evenals haar collega, haar opleiding aan het AECC in Engeland gevolgd. Na haar afstuderen in 1999 heeft zij 3 jaar gewerkt in een praktijk in Engeland. Zij is sinds 2002 werkzaam bij Chiropractie Deventer. Zij specialiseert zich in het behandelen van baby’s en kinderen. Zij heeft in 2007 een post-academische (Masters) opleiding afgerond in dit gebied. Tevens geeft zij les aan deze opleiding en ook in de behandeltechniek NeuroImpulse Protocol. Ailsa van Poecke interesseert zich verder in het behandelen van zwangere vrouwen vaak in samenwerking met de verloskundige en andere behandelaars.

 

Co-auteur Chiropractic Paediatrics
Gedurende 2009 heeft Ailsa van Poecke deelgenomen aan het schrijven van het chiropractische tekstboek “Chiropractic Paediatrics 2e editie”. Dit belangrijke boek werd voor het eerst in 2000 gepubliceerd en de tweede editie is onlangs wereldwijd verschenen. Het is één van de weinige chiropractische vak teksten die specifiek over problemen/ziekten, diagnosestelling en het behandelen van kinderen gaat. Dit boek wordt gebruikt door opleidingsinstituten, postacademische opleidingen en werkzame chiropractoren. Ailsa heeft samen met internationale collega’s drie hoofdstukken van dit boek geschreven.

Astrid Klaver

Praktijkmanager

Astrid Klaver is de praktijkmanager van onze praktijk, en is getrouwd met Jan Geert Wagenaar, met wie ze drie kinderen heeft. Ze neemt ook deel aan de dagelijkse werkzaamheden door te helpen achter de balie, de administratie te verzorgen en de praktijk te onderhouden. Astrid is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de processen achter de schermen en staat altijd open voor suggesties of ideeën om de praktijk te verbeteren.

Naast haar werkzaamheden in de praktijk, houdt Astrid ervan om te socialiseren, interieurs te ontwerpen (zowel voor zichzelf als anderen), te schilderen, pilatus te doen maar vooral te roeien. Ze is een creatieve probleemoplosser die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen.

Sietske Slinger

Assistente

Sietske vormt samen met haar partner een samengesteld gezin met vijf kinderen.  Ze heeft in verschillende sectoren gewerkt, o.a. bijna 20 jaar in het bankwezen.  Daarnaast heeft  ze haar eigen massagepraktijk gehad waarbij haar passie lag bij het masseren van mensen met kanker.

Wanneer ze in dit drukke bestaan nog wat tijd voor haar zelf heeft besteed ze deze graag aan haar gezin of vrienden. Om fit te blijven gaat ze lekker mountainbiken of powerwalken.

Jessica Wilke

Assistente

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Jessica Wilke, de kersverse aanwinst van het team! Ik ben een trotse inwoner van Deventer en woon daar samen met mijn partner en onze dochter .

Mijn carrière is begonnen in de reiswereld. Jullie begrijpen vast wel dat het momenteel niet het meest gunstige moment is om in die branche te werken. Daarom heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik hoop hier veel te leren en vooral ook veel plezier te hebben!

In mijn vrije tijd vind ik het geweldig om uit eten te gaan of lekker op een terras te zitten of andere leuke dingen te doen.

Ik werk naast deze baan ook nog op donderdag en vrijdag bij een andere werkgever.

Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie allemaal te ontmoeten!

Maak een afspraak